maandag 8 februari 2016

Straks waai je nog weg....

Grmf...geef mij maar winter. Oké, ik zeg dan altijd maar: sneeuw, met schone wegen. Maar verder vind ik de winter , op het verkeer na dus, heerlijk. Sneeuw, ijs, prachtige landschappen, sneeuwpoppen maken, sleeën en wat al niet meer. Maar ja, ook dit jaar zit het er hier niet in. Snik. In plaats daarvan waaien we weg...

En dus speel ik zo af en toe maar voor taxi voor zoon die op de fiets een half uurtje moet peddelen. Wat een noodweer, ook nu weer, Hij is wel zelf naar school gegaan, maar moest er vanavond ook nog wel op uit. Nu stormt het behoorlijk en het regent, dus heb ik maar voorgesteld om hem even te rijden. Met zoveel wind langs bomen, sloten en kanalen...ik rij wel even veilig!

afbeeldingen zijn van morguefile.com
Als die winter dan toch niet gaat komen, laat het dan maar voorjaar worden! In de tuin lijkt het hier en daar al wel een beetje te komen. Al heel wat planten krijgen knopjes. Of dat niet erg vroeg is, weet ik eigenlijk niet... Ook komen de bolletjes uit, die al jaren groeien en bloeien hier.

Maar nu, zo hier achter mijn computertje, voelt het vooral als herfst...en dan ook nog één zonder die mooie herfstkleuren. Jammer, jammer...

zondag 7 februari 2016

Schoolkeuzes maken

Dit jaar is het dubbel feest. Twee kinderen zijn aan het einde van hun huidige schoolloopbaan en moeten gaan beslissen wat ze willen gaan doen. Arie mag dit jaar zijn examen doen op de theoretische leerweg, hier gewoon lekker MAVO genoemd. Gelukkig weet hij al helemaal wat hij wil en is hij al in de mallemolen van het ROC met tests en toelatingsgesprekken. Hij heeft gekozen voor een specifieke technische opleiding. Eind deze week krijgt hij te horen of hij toegelaten wordt, wat natuurlijk wel weer spannend is. Maar het ziet er erg positief uit.

Voor Jan hebben we alle mogelijke kennismakingsdagen bezocht van de middelbare scholen in de buurt...en hij vond het nogal moeilijk. Omdat ze eerst uitgingen van een kaderopleiding, gingen we alle vestigingen van het VMBO af....meestal dus alleen de basis en kaderopleiding. Maar na alle open dagen (waarom is dat altijd NA de open dagen????) kregen we het definitieve adviesgesprek en nu blijkt het toch MAVO te zijn....Zoon was ondertussen helemaal omgeswitcht naar het leuke inzien van de praktijklessen en dus hadden we dit "probleem" al besproken thuis. Jan gaat de gemengde leerweg doen. Ik had me hier al in verdiept, maar de basisschool bleek er weinig van te weten....dus toch maar weer de toekomstige school gebeld met de vraag of ik nu wel of niet gelijk had...

Ja hoor: algemene vakken op TL (dus MAVO) en met praktijk erbij. Kind blij, ik blij, iedereen blij. Dat weinig mensen weten wat GL (gemengde leerweg ) inhoudt, blijkt wel als je er over praat. Gelukkig gaat er nog één van school, dus hij hoeft zelfs niet alleen! Daar was ik ondertussen wel een beetje vanuit gegaan.

afb. morguefile.com
Altijd weer spannend, vind ik, deze keuzes maken. Maar goed, deze hectiek is dus weer aardig voorbij..nu op naar alle musical en examenperikelen!