zondag 30 november 2014

Een nieuwe kok in huis!

Sinds ruim een week kookt moeders niet meer alleen....sinds een week heeft ze een echte assistent! Jan (10) is aan het koken geslagen! Zelfs de computer wordt er voor aan de kant gezet en dat wil toch wel héél véél zeggen! Dus staan we tegenwoordig samen in de keuken en mag ik chef spelen....en roep ik steeds "kijk uit voor..."(tja, je blijft een bezorgde moeder natuurlijk ;-) ) en vertel ik hem wat te doen. Heel gezellig én handig, want onderhand kan ik de tafel dekken, brood klaar maken enz.

Toen Kees zo oud was, kon hij zelf de macaroni klaarmaken, waar hij zo gek op is/was. Een tijdje heeft hij daar mij nog weleens mee geholpen....
De anderen hebben eigenlijk nooit echt interesse gehad om mee te kokkerelen, op koekjes bakken (e.d.) na dan natuurlijk.

Nu ben ik zelf eigenlijk ook geen keukenprinses. En vaak is het dan weer Dirk die met leuke ideeën komt om eens te eten...tja, je hebt de doeners en de denkers, ofzo (haha)

Voor sinterklaas is het wel een traditie om zelf pepernoten te bakken. De spullen zijn in huis, nu nog een geschikt moment vinden om het ook te doen!

vrijdag 28 november 2014

lach maar even mee: jongens en verf.....

Gelachen heb ik zeker na het zien van dit filmpje! (de titel is minder...sorry!)
Het zal je maar gebeuren om je jongens zo aan te treffen! En gna gna...vaders kon zijn lachen ook al niet inhouden!
Ben wel benieuwd hoe moeders erover dacht ;-)

donderdag 20 november 2014

Sinteraap

Gisteren de sinterklaastas weer tevoorschijn gehaald met alle sinterklaasverkleedspullen erin en de spullen om de kamer mee op te vrolijken.
Mijn jongste mannetje dook er natuurlijk enthousiast in en ging op zoek naar het pak van sinterklaas.
De baard (zat ooit bij een kerstmannenpak voor mij....maar goed, dat maakt natuurlijk niet uit) zat nog prima.....de mantel ging nog wel (wel erg kort maar dat mag de pret niet drukken) maar die mijter......
Die paste dus echt niet meer! Dat wordt dus piet spelen ipv sint....

Maar ik heb nog een lieve aap in huis .....en die heb ik de sinterklaasspullen maar aangetrokken.
Volgens Jan vindt Sint dat een belediging, maar ik denk zelf dat sint het wel leuk vindt.....
Het fleurt in ieder geval de kamer lekker op!

vrijdag 14 november 2014

Boontje komt om zijn loontje.....

Vorige week woensdag ging ik Jan ophalen bij een vriendje en raakte in gesprek met de moeder. Er was bij haar een apparaat "gesneuveld" en dus beklaagden we ons over de dure kosten van een monteur....dat alleen maar een blik er op werpen al 75 euro kost......
Ik vertelde haar mopperend over een monteur die dacht dat hij mij wel kon behandelen als het domme huisvrouwtje....grr. En me dus even de les las over mijn wasmachine!

Toen werd het donderdag....en weetje wat er gebeurde? Juist ja, mijn wasmachine dacht: doe het maar lekker zelf! Slik.....was dat mijn straf voor mijn gemopper..... (haha)?

Helaas moest ik een week wachten voor de monteur langs kon komen! Alweer balen....én kwam hij ook nog eens pas aan het einde van de middag (en jij loopt maar te wachten...)
Harry was zowaar een keer vroeg en boog zich met de monteur (deze was wel aardig, trouwens) over de wasmachine. Deze man had meteen de juiste ingeving wat het zou kunnen zijn dus hij was in no-time gemaakt! Poef....

Dus hiep hoi ik kan weer wassen! Eindelijk......
Ik heb ooit ook nog een heel getob met mijn droger gehad. Tot drie keer toe een monteur erbij. Nummer drie, een geschikte vent, kon ECHT niets vinden. En vertelde me al dat het me toch echt een volgende keer weer geld zou gaan kosten....(het werd nu nog gezien als garantie op reparatie)...Balen! Want het ding maakte een hels kabaal, maar op dat moment natuurlijk niet!
Toen hij zijn administratie zat bij te werken, begon de herrie! Wij, beneden, het ding op zolder!
Tja, dát klopte niet dacht nu toch ook de monteur. Wat bleek? De eerste monteur had een fout onderdeel erin gezet! En daardoor werkte ook nog eens de meter niet meer die de warmte in de gaten hield. Het ding raakte dus ook nog eens oververhit (fijn....brandgevaar dus!) Alles is goedgekomen.....maar het lag dus mooi niet aan MIJ!

Hoe zijn jullie ervaringen met dit soort dingen?

vrijdag 7 november 2014

Tja, op wie lijk jij nou? Terug in de tijd.....

Afbeelding van wikipedia
Vanmiddag door wind en regen met m'n jongste knul even stadten. Een vast ritueel, zo langzamerhand, is een bezoekje aan Gamemania (?hé, die hebben we overgeslagen vanmiddag...) of/en de Mediamarkt. Even kijken welk spelletje leuk is om voor te sparen, bijvoorbeeld. 
Zo struinden we ook vanmiddag even door de Mediamarkt. En daar liep hij.....een jongen, netjes gekleed, een keurig kapseltje, lange jas....een gevalletje apart maar op een nette manier. Ik ben een ei in het schatten van leeftijden maar ik denk ergens rond de twintig. Hij liep er samen met een oudere vrouw, dus ik ging er voor het gemak maar vanuit dat het zijn moeder was. Op zich niks bijzonders, maar hij kwam me zo bekend voor! Niet dat ik dacht dat ik hém kon, maar hij had wel iets bekends.....


Erik van 't Wout in Q & Q
Afbeelding van wikipedia

En opeens wist ik het, toen we naar buiten liepen. Hij leek op zo'n gup van Q & Q ! Ouder, natuurlijk. Maar hij had echt zo'n zelfde uitstraling! Aristides!

Ken je ze nog? Q & Q, ik was fan! Ik had er ook nog een leesboek van. In die tijd was tv kijken nog iets wat je af en toe deed....omdat er simpelweg verder geen tv was.
En één van de series die ik prachtig vond was Q & Q.

Weet je niet meer wat het was? Of heb je er nog nooit van gehoord?
Wikipedia vertelt het volgende:


Q & Q gaat over de twee vrienden, Aristides Quarles van Ispen en Wilbur Quant. Zowel in de eerste als in de tweede reeks komen ze door toeval enkele misdadigers op het spoor. Omdat ze door de volwassenen maar half worden geloofd, moeten ze zelf op onderzoek uitgaan, daarbij geholpen door Aristides' oudoom: 'opa' Reinier Quarles van Ispen. In de tweede serie worden ze bovendien bijgestaan door hun vriendinnetje Akkie Swaan.

In de eerste serie begint het avontuur wanneer de jongens in het bos vogels willen fotograferen. Bij het ontwikkelen van de foto's lijkt per ongeluk een dode man te zijn gefotografeerd. Dit gegeven is ontleend aan de film Blowup van Michelangelo Antonioni.

De aanzet tot de tweede reeks is een telefoongesprek dat per ongeluk door Wilbur wordt afgeluisterd.



Ja hoor, van mij zou het best nog eens herhaald mogen worden....
Weten jullie nog series waar je als kind van genoot?

woensdag 5 november 2014

Mooie tweedehandskleding van bekende merken

Misschien heb je er weleens van gehoord: Vintykids. Een webshop met tweedehandskleding van bekende merken. Dat de kleding gegarandeerd mooi is, weet ik uit eigen ervaring. Ook ik heb namelijk kleding ingeleverd en ik dacht best goed gecontroleerd te hebben....maar ze keurden er toch nog heel wat af! Voor mij balen, natuurlijk, maar het zegt wel iets over de kwaliteitsnorm die ze handhaven.
Op deze manier wordt een mooie Vinginobroek opeens wel betaalbaar ;-)

Omdat ik een account daar heb, mag ik jullie een vriendenaanbieding doen.
Als je bij je eerste bestelling de code GRNYOH gebruikt, dan betaal je geen verzendkosten (t.w.v. € 6,95).
Betaalbare tweedehands kinderkledingDat scheelt toch maar weer (en ja, eerlijk is eerlijk. Ik krijg dan ook een extraatje)
Vintykids vind je hier

dinsdag 4 november 2014

De ideale school...

Scholen....soms zijn ze leuk, soms zijn ze een ramp. En meestal zweeft het er ergens tussen in.
Hoewel ik met de basisschool meestal geen problemen heb, weet ik nog wel dat het met de peuterspeelzaal wel anders was....(tja, mijn ideeën waren duidelijk niet die van het personeel aldaar...)
Maar middelbare scholen kunnen er helemaal wat van. Wat natuurlijk ook  komt omdat je met zoveel verschillende mensen te maken hebt. Unitleiders, leerkrachten (voor elk vak natuurlijk een ander), mentors (die verschrikkelijk kunnen zijn en dan heb je echt een probleem...) conciërges die aardig maar ook harken kunnen zijn enz.
Nu denk ik wel dat er op iedere school weleens iets is. Dus bedacht ik me wat ik nou fijn zou vinden en wat dus in mijn ogen een ideale school zou zijn....Maar nogmaals: ook leerkrachten zijn mensen en kunnen niet altijd alles perfect doen (helaas)

1. De leerlingen worden positief benaderd!
2. De leerlingen zijn geen nummer, maar worden gekend. (dat gaat hier meestal goed) School is een veilige haven, zeg maar.
3. De omgeving is veilig. Hoe jonger de kinderen hoe beter realiseerbaar dat moet zijn. Ik bedoel maar: een kleuterplein is simpel af te schermen. Middelbare scholieren verplichten op het plein te blijven gaat een stuk moeilijker...En leerkrachten die rondlopen met hete thee zou verboden moeten worden ;-)
4. Overleg met de ouders is mogelijk, ook persoonlijk! (op de basisschool is dit niet meer dan normaal. Op de middelbare school liep ik daar vorig jaar nogal tegenaan dat alles via een kort, negatief mailtje moest...grr)
5. Activiteiten, vergaderingen, ouderavonden e.d. worden ruim van tevoren aangekondigd. We hebben  nu eenmaal meer verplichtingen dan school!
6. Kinderen mogen zichzelf zijn, Dus jongens mogen ook jongen zijn.....Rugzakkinderen (voor zover je dat zo nog noemt...) worden zo goed mogelijk opgenomen in de groep. Uitleg over hun handicap o.i.d. aan de overige kinderen werkt zeer goed !
7. Maar ook: kinderen krijgen allemaal aandacht, dus niet alleen de zorgkindertjes! (sorry, maar soms denk ik weleens dat "etiketlozen"het onderspit delven...)
8. Gezamenlijke activiteiten met alle groepen (basisschool dus)
9. Leerkrachten staren zich niet blind op de lesmethode maar blijven zelf ook nadenken...(zucht...soms...)
10. Leraren hemelen zichzelf NIET op.....(bedoel: een Duitse lerares die een filmpje laat zien waarin ze zelf meespeelde...kom op zeg. En als het dan nog een Duitse film was..niet dus!)

Zo, dat waren er zomaar even een paar. Natuurlijk zijn er nog veel meer te verzinnen. Wat zou jij graag willen dat wel of niet gebeurt op school?

maandag 3 november 2014

Nu zou ik even willen mopperen....

Eigenlijk hou ik er helemaal niet van. Negatief zijn. Mopperen (helaas ben ik daar soms best wel heel erg goed in....) En zeker niet op een openbaar iets. Maar help....bij die leuke sport van mijn zonen gaat het dit seizoen nou niet echt leuk....
Of eigenlijk: bij de bond gaat het nogal verkeerd met het inplannen van wedstrijden, waardoor de site van onze club niet meer te volgen is (want het wedstrijdschema wordt iets minder goed bijgehouden dan nu zou moeten). Wedstrijden die vervallen, wedstrijden die er bij komen en ga zo nog maar even door...zucht.

Normaal gesproken is bij deze sport het schema bekend voor een half jaar. Dus dat is 1x noteren in je agenda en klaar.....maar dat gaat nu dus hopeloos mis. Dus kwam ik er zaterdag achter dat Jan een wedstrijd heeft komende zaterdag.....en Harry heeft cursus van zijn werk. En Dirk en Arie spelen ook een wedstrijd waarbij ik ingedeeld ben om te rijden.

Allebei de wedstrijden zijn minstens een uur rijden (belachelijk! We moeten steeds verder spelen...) en ik zou precies een half uurtje speling hebben tussen beide wedstrijden. Zucht...én het betekent ook dat de jonkies verplicht mee moeten....en er dus geen plek genoeg is voor het team.....help!
Veel oppasmogelijkheden heb ik namelijk niet. Trouwens : dat doen eigenlijk altijd de groten tegenwoordig....maar ja, die zijn er dan uiteraard niet!

Dus vanochtend de wedstrijdschema's bij de bond zelf maar nagekeken....sh.. ik mis nog veel meer wedstrijden! En...nee hè, zaterdag is de wedstrijd van Arie en Dirk helemaal niet 's middags....het is gelijk met die van Jan!

Mag ik even gillen.....
Bij het team van Dirk (Arie speelt daar ook mee, gelukkig heeft zijn eigen team ECHT geen wedstrijd...)
zijn er maar weinig ouders (een aantal kinderen uit dezelfde gezinnen én weinig spelers) dus ruilen is niet simpel. Heb het vanochtend gevraagd aan iemand, dat nu maar afwachten....en anders maar vragen of Jan met een ander mee kan rijden én even kan spelen.....want ik ben pas later terug....
Joepie, leve de sport!