maandag 28 juli 2014

Regen, regen, ga je weg.....

Regen, regen, ga je weg
kom pas terug als ik het zeg!

Ken je hem? Een zonnedans? Ik zou hem zowat gaan doen hier.... ;-)
Toen we gisteren naar bed gingen, begon het te onweren. Nee hè...dát vinden onze honden helemaal niks. Dus waren ze weer danig in de weer aan het begin van de nacht....zucht.
Maar het is vandaag nog niet droog geweest. (het is nu twaalf uur) De eerste paar uur vanochtend ook nog met onweer. Mijn planten staan blank, en alles is echt drijfnat.

Gelukkig staat ons huis hoger dan de rest van de tuin en de sloten, dus ik hoef niet bang te zijn voor wateroverlast binnen. Maar iets gaan ondernemen met de jongens is er echt even niet bij, jammer genoeg.
Arie moest werken, die heb ik maar even weggebracht (hou niet van fietsende jongens door de polder in een onweersbui...) Die zal ook zijn kleren ondertussen wel uitdrijven!
Volgens het nieuwsbericht is in deze omgeving neerslag gevallen vanaf gisteravond, wat normaal in meer dan twee maanden valt! En het regent nog steeds!

Ik moet nog boodschappen doen....zucht.....Jan heeft na zijn kamp het beeldscherm weer ontdekt (tja, wat moet je anders met dit weer?).
Maar mijn jongste mannetje heeft ook Thomas de trein maar weer "van stal" gehaald....

zaterdag 26 juli 2014

Weer lekker thuis....vindt moeders

Mijn mannetje is weer thuis van kamp. Ons gezinnetje is weer bijna compleet. (Kees is op vakantie. Hoewel hij niet meer thuis woont sinds een kleine 2 maanden, voelt het nog altijd niet compleet als hij er niet is...)
Omdat het voor Jan de eerste keer was dat hij zolang van huis was, was het toch wel spannend of het allemaal goed zou gaan....Nou, dat is het zeker! Hij heeft het ontzettend naar zijn zin gehad. Gelukkig maar. Veel nieuwe vriendjes gemaakt! Geen heimwee gehad. Sterker nog: hij had nog best langer willen blijven....zei hij aarzelend. Alsof hij dat eigenlijk niet kon maken. Ik vind het juist helemaal super van/voor hem! Maar eerlijk, is eerlijk: ik ben voor mezelf blij dat hij weer thuis is! Ik vond het maar stil en vreemd dat hij niet thuis was!
Bij het horen van zijn verhalen en het zien van het kampterrein kwamen wel leuke herinneringen naar boven van mijn eigen kampweken vroeger.....heerlijk!

zondag 20 juli 2014

Vakantie voor de kids

Eindelijk....eindelijk hebben nu alle mannen vakantie.
Kees, Dirk en Arie waren al eerder klaar. Maar de basisschool luidde vrijdag de zomervakantie in, met een waterspektakel. Met deze hitte mochten de kinderen waterpistolen e.d meenemen. Hartstikke leuk natuurlijk op zo'n dag waarop je toch echt helemaal niks meer doet....
's Middags met de jongsten naar het buitenzwembad geweest.....poef, dát was druk! Volgens mij zat echt de hele omtrek daar. Gelukkig had ik nog een plekje in de schaduw want in de volle zon was het helemaal niet om uit te houden. En het veld leek wel het strand: de bezoekers lagen nog net niet over elkaar heen... ;-)

Gisteren ging Jan op kamp. Spannend hoor want het is de eerste keer! Onderweg nog maar even lekker genoten van een ijsje!
Dit bordje hing in het restaurantje. Voor de duidelijkheid: unattended children will
be given espresso and a free kitten
Omdat Jan logeren helemaal niks vind...realiseer ik me nu dat het de eerste keer is vandaag dat ik hem de hele dag niet zie! (en hij is dus 10....) Raar idee hoor! Ik hoop dat hij een heerlijke week heeft. Zaterdag ga ik hem weer ophalen.

Arie is vooral aan het werk. Bij dit hete weer springen ze tussendoor maar even lekker in het water (sloot (bleh) of kanaal). Gelijk hebben ze!

Lekker hoor, even zes weken niet aan teveel tijden vast te zitten van clubjes, school e.d. Dat op zich geeft al een heerlijk vakantiegevoel, vind ik!
Fijne vakantie allemaal!