maandag 17 maart 2014

Pizza bakken

Eerlijk gezegd eet ik pizza voor het gemak....natuurlijk omdat ze lekker zijn, maar meestal op dagen dat "even makkelijk"doen aan de orde is. Zelf bakken doe ik dus bijna nooit. Maar Jan had met crea-uur op school voor koken gekozen en dit keer (vrijdag) stond dus pizza op het programma. Jan enthousiast en dus kwam de vraag of we ook thuis zelf pizza gingen maken.

Ik besloot dit voor de zondag houden. Zaterdag was er al patat aangevraagd door Arie omdat hij bezoek zou hebben...maar dat ging op het laatste moment helaas niet door. (de patat dus wel..)

Dus zaterdag ging Jan eerst al mee met de boodschappen doen om te bedenken wat hij allemaal nodig zou hebben :-)
En zondag was het dus zover. Samen hebben we de paprika gesneden. Ik ook de tomaten en de champignons. Maar het leukste was natuurlijk toch wel het beleggen van de pizzabodem.

Op Kees na, wilden de jongens het ook graag allemaal zelf doen...hihi, tuurlijk jongens!
Voor Kees poogde ik een Hawaiipizza in elkaar te flansen, zijn grote favoriet.

Dat het wel geslaagd was blijkt wel uit de opmerking van Dirk zojuist. Na zijn vraag wat we vanavond eten, liet ik weten dat het snijbonen, aardappelen en slavinken zouden zijn...bedoel, we zullen toch ook wel eens gewoon moeten eten, niet waar?! Waarop Dirk zegt: "Waarom laat je Jan geen pizza maken......"

Helpen jullie jongens weleens mee met eten maken? En wat is dan favoriet?

donderdag 13 maart 2014

Ik geloof dat ik maar tandarts word....

Tandarts...ieder half jaar is het weer zover. Zo ook vanmiddag. Meestal gaan we met z'n allen maar dat wordt steeds ingewikkelder met studerende kinderen die heel onregelmatige dagen hebben. Dus zat ik vanmiddag met maar twee kinderen in de wachtkamer....best wel vreemd, eigenlijk.

Eén van mijn jongens kreeg even uitleg over het niet vergeten te poetsen van de randjes van je tanden....wat gedemonstreerd werd met een borsteltje van een elektrische tandenpoetser....als het twee minuten duurde, is het veel.
De mannen hadden verder niets op zo'n heerlijk smerige fluorbehandeling na dan. En ik kreeg te horen dat twee oude vullinkjes aan vervanging toe zijn...nou ja, dat neem je dan maar aan.

Een gezond gebit is immers belangrijk, toch!

Maar wat ik dan zo belachelijk vind: ik mag dus betalen bij die ene poetsles-knul: fluoride (oké), controle (uiteraard) maar ook nog eens voor POETSLES! Nou ja....(en dat flikt onze vriendelijke tandarts dus iedere keer de laatste paar bezoeken van zoonlief) Voor die paar minuutjes met als enige kosten een piepklein borsteltje...wordt dus gewoon bijna 13 euro extra voor gerekend! Zo, dat is snel verdiend! Is de prijs voor die controle niet al hoog genoeg????

Nu krijg ik het toch terug van de verzekering...maar een beetje overdreven vind ik het wel!
Zo'n poetsles is misschien nodig...maar is dat niet iets wat gewoon bij een controle van een kind hoort??????
Mijn mondhygiëniste laat mij ook weleens iets zien. Ik kan me eigenlijk niet heugen dat ik daar ooit iets extra's voor betaald heb.....
Zoals gezegd: ik vind de tandarts een belangrijk iets... maar de prijzen zijn me soms echt een raadsel....


donderdag 6 maart 2014

Op naar Nemo

Een echt jongensuitje? Maar wel één die ook meiden leuk vinden.....huh, rare opmerking? Oké, je hebt gelijk. Maar toch. We zijn naar Nemo geweest. Jaren geleden toen Jan nog klein was, zijn we er al eens geweest. Maar Jan was toen voor het leuk nog te klein. En ik was op zoek naar iets wat zowel leuk is voor de jongsten als voor Arie, die toch voor heel wat dingen echt te groot wordt....(in letterlijke zin is hij inmiddels de grootste in huis!). Kees en Dirk gaan toch meestal niet meer mee.
Nemo biedt natuurlijk voor iedereen wat leuks en dus vond Arie het een goed idee.
Harry, Tom, Jan, Arie en ik gingen dan ook naar Amsterdam in onze voorjaarsvakantie.
Als we naar Amsterdam gaan zetten we de auto altijd op een p&r. Waar je niet alleen goedkoop parkeert maar ook kaartjes "krijgt" voor het o.v. Je hebt niet alleen de verkeersstress niet....je doet de jongens ook nog eens een plezier met een busritje, wat normaal ook niet echt gebeurt.
Vanaf het terras van Nemo uitzicht over Amsterdam

Mijn jongste knul wilde graag eens met de tram....maar helaas, dat ging even niet lukken. Dus mochten we met de lange harmonicabus mee. Jan, stoer op een plekje met 1 stoel gaan zitten, zat aan de andere kant van het gangpad dan ikzelf. Wij hadden nog een zitplekje....maar help, wat werd het druk in die bus! Het hele middenpad stond uiteindelijk vol. Help...hoe kom ik hier ooit nog op tijd uit?
Maar gelukkig, wat ik  hoopte gebeurde ook. Het overgrote deel stapte ook uit bij het Centraal Station en dus konden wij moeiteloos uitstappen. Gelukkig maar...want Jan zat zo ongeveer ook opgesloten door alle mensen maar ik kon hem ook het gangpad in krijgen....poef....daar krijgt een dorpsmens het toch wel warm van  ;-)

Na een leuke wandeling vanaf Centraal naar Nemo was onze eerste stop in het barretje voor een bakkie koffie. Heerlijk vrolijk ingericht ..daar hou ik wel van:



Daarna dan toch eindelijk de kans om al die dingen te gaan ontdekken. Wat is er veel! We splitsten uiteindelijk maar op, zodat iedereen kon doen wat hij wilde.
Jan vond alle ruimtedingen, zoals verwacht, erg interessant. Met Harry ging hij ook naar de 3d film over het universum.
Met Arie deed ik diverse computertests over jezelf. Of je gezichten herkent, wat voor liefdestype je bent (wauw, zo kom ik nog eens iets te weten over mijn puber ;-)  ), je intelligentie, ben je mannelijk/vrouwelijk of ergens tussenin (hmmm, die uitslag houden we maar even voor ons zelf) etc.
Mijn jongste kereltje vond de waterfabriek erg leuk en ging er meerdere keren in. Ook de astronautenvoorstelling was wel leuk.

Eigenlijk was het veel te snel tijd om alweer naar huis te moeten gaan. De jongens waren net arbeiders in een ballenfabriek geworden....Dus heb ik al beloofd om er in de volgende vakantie weer heen te gaan.....

woensdag 5 maart 2014

Er zat een klein verdrietig meisje....

Vanochtend moest ik helpen op school, zoals wel vaker deze week.
We waren de school met een aantal ouders aan het poetsen om goed voor de dag te komen op de open dagen.
Ook het speellokaal bij de kleuters was aan de beurt. Een overenthousiaste ouder bedacht dat de bovenraampjes en richels ook wel een beurt konden krijgen. Nou was dat ook wel zo....maar goed, dat betekende ook dat ik dus ergens hoog op een huishoudtrap stond te wiebelen, met zeem en sopje....
Oké, ik had wel eer van mijn werk. Dat dan weer wel.

Toen ik daar dus bezig was, zag ik een kleuterjuf voorbij lopen met mijn kleine nichtje, die sinds een maandje ook op school zit. Ze was heel verdrietig. Nu vindt ze het leuk om met mij te kletsen als we thuis zijn...maar in de winkel of op school houdt ze liever haar mondje...Dus besloot ik maar even niet naar haar toe te gaan en de juf maar even haar ding te laten doen....
foto: make me babies.nl


Maar ja, dan kom je buiten op het overheerlijk zonovergoten kleuterplein, waar nichtje mét juf aan de picknicktafel nog altijd zielig zit te wezen. Een ander meisje stond er wat naar te kijken....Toen kon ik het toch even niet meer laten.

Juf, verbaasd dat ik familie was (die link hadden ze nog even niet gelegd...hihi) en vertelde dat er een beestje op haar oortje had gezeten én die had geprikt. Gevolg: knap rood oortje!
Juf, die natuurlijk haar dacht af te leiden, vroeg het vrouwtje wie ik dan was...
Maar zoals verwacht zweeg nichtje....en ik ben maar weer rustig verder gegaan. Ze vindt het nog altijd vreemd dat ik haar daar ook tegenkom!
Nu hebben meer van mijn nichtjes die periode gehad toen ze klein waren....verlegen zijn is blijkbaar erfelijk?
Na de sopbeurt ben ik begonnen met de folders van school rond te brengen. Jan staat voorop, op een hele vrolijke foto van een muziekfeest op school. Leuk!

dinsdag 4 maart 2014

Leuke foto....


Kan er niets aan doen, maar dit plaatje vind ik echt om te snoepen....broers en zusje
Ik heb hem van pinterest af gehaald en eigenlijk geen flauw idee waar het vandaan komt....dus sorry, meneer of mevrouw de fotograaf....
Ik heb meer plaatjes verzameld op mijn jongensbord op pinterest. Ander favoriete plaatje daarop is bijvoorbeeld deze:
Such an adorable shot <3