vrijdag 29 maart 2013

Paasgebeuren...

Het is Goede Vrijdag...normaal gesproken was dat een vrije dag voor alle kids. Vrij logisch als je bedenkt dat allen op Christelijke scholen zitten.
Maar dit jaar moesten Dirk en Arie opeens wel naar school. Anders kwamen ze niet uit met de Meivakantie....Nou ja.
Oké, vanmiddag hadden ze dan wel vrij.
Ook de sportclubs gaan allemaal gewoon door. Ook vanavond. Overigens vond zoonlief die vanavond moest zelf ook dat hij niet moest gaan!
En manlief komt pas net binnenlopen. Ook hij mocht (moest) gewoon werken tot een uur of tien vanavond!

Het Paasgebeuren op de basisschool heb ik gisteren van dichtbij mee mogen maken. Ik was de hele dag aanwezig om de foto's te verzorgen. (en natuurlijk hier en daar te helpen).

Gisteravond  The Passion kunnen kijken, gelukkig. Want kerk zat er dus vanavond ook niet in.
Maar morgenavond hoop ik wel te gaan. Dan hebben we een Paaswake. Vind ik zelf eigenlijk nog de mooiste dienst.
Vanuit het donker gaan we dan echt naar het licht, waarbij we buiten rond een vuurkorf staan, met brandende kaarsen. Het symbolische van het donker naar het licht (de opstanding) spreekt me erg aan.
En dan nog even mijn knutsel neerzetten voor de Paasdienst: een "open graf" voor in de kerk, waar tijdens de lijdenstijd een kruis heeft gestaan. Daar wordt het praatje met de kinderen gehouden.

Allemaal fijne dagen!

dinsdag 26 maart 2013

Alweer niet lekker...

Sinds zondag is Jan weer niet lekker. Hoofdpijn, deze keer. En af en toe wat duizelig.
Na de kerstvakantie is het iedere keer wat. Dan gaat het weer een paar dagen goed en dan gaan we weer.
Nou is het iedere keer niks heftigs ofzo. Maar hij mist zo wel veel op school, vind ik.
Hopelijk kan hij donderdag in ieder geval wel naar school, anders mist hij de Paasviering.
Op zijn school wordt dat een hele dag ochtend gevierd met een paasviering in de aula (met schoolorkest, waar Jan in zit), spelletjes, de kleintjes mogen eieren zoeken...en nog veel meer. De ochtend wordt altijd afgesloten met gezamenlijk eten. Dit jaar hebben we weer een buffet.
En ik mag hiervan als "pr-vrouw" foto's maken. Gezellig hoor!

Nu maar hopen dat het eindelijk weer eens mooi weer wordt. Dan hoop ik dat Jan ook eindelijk eens over het ziek-zijn heen is! Zou toch wel erg fijn zijn voor hem!


dinsdag 19 maart 2013

Docentenspreekavond

Het was docentenspreekavond (of tafeltjesavond of hoe je het ook noemen wilt...) op de middelbare school. Deze keer stond er nadrukkelijk bij dat school het op prijs stelde als de leerling zelf ook mee zou komen. Dus zo gezegd , zo gedaan. Hoewel Arie dat eigenlijk helemaal niet zag zitten, is hij toch mee gegaan.
Gelukkig maar. Want de leerkrachten hadden vooral veel tips voor hém!

Arie heeft moeite met de talen. Maar wat een leuke, vriendelijke mensen zaten er op ons te wachten. Ze waren duidelijk in hun antwoorden, gaven zinnige tips over hoe Arie het zou kunnen verbeteren én ze waren allemaal nog heerlijk optimistisch over zijn kunnen.

Wat me vooral opviel was het beeld dat deze leerkrachten mij gaven van mijn zoon....op de basisschool hoorde ik niet anders dan dat hij zo stil was. Dat hij niets durfde te vragen. Nu kreeg ik te horen dat hij zo vriendelijk de klas in komt en de "juf" vriendelijk in het Frans begroet. Wauw!

Arie gaat graag naar school. Nu wel, tenminste. Dat merk ik aan zijn enthousiaste verhalen. Aan de manier waarop hij naar school toe gaat. Hij zonder morren naar extra bijlessen gaat. Zijn huiswerk maakt ...

"Juf van Frans" vraagt hem of hij graag naar school gaat. Arie zegt wat bedremmeld: eigenlijk wel, ja. Alsof dat niet zou mogen! Waarop de juf vraagt wat hij van Frans vindt. Oei, dat wordt lastig, zie je hem denken. Maar juf voegt toe: Je mag het eerlijk zeggen hoor!
Arie kletst zich er politiek correct uit. (ik moet inwendig wel even lachen...), maar in de auto verzucht hij: dan gaat ze vragen wat ik van Frans vindt!
"Je mocht toch eerlijk zijn", merk ik op. Maar Arie vindt toch niet dat je dan overduidelijk kan zeggen dat je het niks vindt. En eigenlijk snap ik dat ook wel. Is wel netjes van hem, toch!

woensdag 6 maart 2013

Profielwerkstuk presentatie

Dirk moest gisteravond zijn profielwerkstuk presenteren op school. Hij had een informatica-onderwerp. Samen met drie anderen had hij een mod(?) gemaakt voor een bepaald populair spel.
Samen met Harry, Arie, en Jan zat ik in het informaticalokaal te wachten op zijn gedeelte. Eerst was er een ander ploegje met een verhaal wat ik nog aardig volgen kon. Maar daarna kwam mijn gup met zijn teamgenoten.
Poef...hij stond daar prachtig zijn verhaal te doen. Ik was stiekem dan ook apentrots...maar ik begreep er echt geen drol van waar die jongens het over hadden...

De technische termen vochten om voorrang, zo ongeveer. Voorzichtig heb ik aan Jan gevraagd of hij het begreep..."gelukkig"hij begreep het ook niet.

De beoordelende leraar bedankte het groepje en gaf als uitleg aan de toehoorders dat het verhaal voor sommigen van ons waarschijnlijk wel erg technisch was als je er zelf niet mee te maken had. Zo dom was ik dan dus ook weer niet.

Vanmiddag maakte ik de opmerking tegen Dirk dat ik het allemaal niet zo begreep. Moest hij wel om lachen en opnieuw deed hij een poging met de meest rare termen én een grote grijns op zijn gezicht!

De presentatie was prima, ze hadden een mooi cijfer en laat dit domme mens maar lekker dom zitten wezen....Knap gedaan hoor jochie!

maandag 4 maart 2013

Ziek zijn...

Jan is weer ziek. Gistermiddag begon het, na afgelopen week alweer regelmatig aangegeven te hebben dat hij zich niet echt lekker voelde. Hij heeft na de Kerst al een paar weken zo gelopen, dus nee, niet weer hè!

Na het badritueel gisteravond had ik al zo mijn twijfels, vanochtend wist ik het nog niet zeker....maar in de loop van de ochtend werd het vrij duidelijk:

Niks geen vage klachten...ons mannetje zit onder de vlekken! Buik, armen, benen, allemaal rode vlekken...

Mij herinnerend bij de anderen zal het wel zoiets als de Vijfde ziekte zijn!

Alleen zijn gezicht is bijna zonder vlek....

Toen ik het meldde bij Dirk, merkte hij direkt de uitspraak op die de huisarts deed toen hij onder de vlekken zat, nu zo'n jaartje of zeven geleden: "Het kan de vijfde ziekte zijn, het kan ook een ander virus zijn..."

Tja, dat had ik me ook wel kunnen bedenken, dacht ik toendertijd.

Onze kat genoot ondertussen heerlijk van het zonnetje .....